پارچه های نخی

پارچه های  نخی : لباسهای پنبه‌ای در ایران نخی نام دارند. نخ پنبه‌ای از طریق بافندگی، به پارچه یا بافته های پنبه ای تبدیل می شود.
– الیاف پنبه ای هادی حرارت هستند و حرارت بدن را به بیرون منتقل می‌کنند در نتیجه خنک هستند .
– به راحتی لکه گیری و شسته می‌شونددر برابر ساییدگی مقاوم هستند .
– در ایران به لباس های پنبه ای نخی می‌گویند
تولید پارچه: نخ جزو اصلی و عموماً تنها جز تشکیل دهنده پارچه است.

بافت نخی:

نخ به رشته‌های باریک و بلندی گفته می‌شود که با روش‌های ریسندگی و از در کنار هم قرار گرفتن الیاف بوجود می‌آید و کاربردهای مختلف در صنایع نساجی دارد.نخ به دو نوع
طبیعی و مصنوعی دسته بندی می شود.نخ طبیعی از الیاف گیاهی(مانند پنبه، کتان و کنف)و جانوری( پشم و…) و نخ مصنوعی از الیاف شیمیایی و محصول پتروشیمی ساخته می شود.

رنگ بندی نخی:

پارچه های نخی دارای رنگ بندی کامل و طرح های متنوعی است مانند طرح های آبرنگی  ، گل دار، جقه ای و … است.

کاربرد نخی:

کاربردهای نخ در صنایع نساجی:
دوخت: نخ جهت اتصال دو تکه پارچه بکار می‌رود.
تولید پارچه: نخ جزو اصلی و عموماً تنها جز تشکیل دهنده پارچه است.
تقسیم بندی نخ از نظر جنس آن :
طبیعی ( که از الیاف طبیعت گرفته میشود مثل پنبه، پشم و غیره )
مصنوعی ( از الیافی که توسط بشر تولید میشود می ریسند مانند پلی استرو غیره )
مخلوط ( از ترکیب کردن الیاف طبیعی و مصنوعی تولید می شوند )
پارچه لایه‌ای نرمش‌پذیر است که از شبکه‌ای از نخ‌ها و یا الیاف طبیعی یا مصنوعی تشکیل شده‌است. که نوع نخ‌ها و یا الیاف و ساختار و نحوه قرار گیری انها در کنار یکدیگر ساختمان پارچه و خصوصیات فیزیکی آن را بوجود می‌آورد. پارچه را از روشهای بافت تاری-پودی، بافت حلقوی(کش‌بافی یا قلاب بافی)، روشهای بی بافت، گره زدن تولید می‌شود.
پارچه‌ها از نظر مواد بکار رفته انواع گوناگون دارند از جمله پنبه‌ای(نخی)، پشمی، ابریشمی. غیره. به بخشی از بازار که پارچه‌فروشی‌ها در آن قرار دارند بازار بزازها گفته می‌شود.

با این روش به سادگی پارچه های نخی را تشخیص دهید

اگر در زمینه‌ی تشخیص جنس نخ و پارچه، اطلاعات و تجربه‌ی کافی ندارید و می‌خواهید از مواد بودن یا طبیعی بودن پارچه یا نخ آگاهی داشته باشید، یک آزمایش و روش بسیار آسان و کارساز را به شما پیشنهاد خواهیم داد تا بتوانید با آن، به آسانی به نخی بودن (اصطلاح عامیانه) یا مواد بودن پی ببرید.

ابتدا نخی بسیار کوتاه را از پارچه یا لباس، جدا کنید و دقت داشته باشید که با نخ دوخت اشتباه نشود. زمانی که اطمینان حاصل نمودید که نخ جدا شده از بدنه‌ی اصلی پارچه می‌باشد، با یک کبریت یا فندک آن را سوزانده و با دقت به تغییرات آن توجه نمایید. مواردی که باید روی آن هنگام این کار توجه نمایید حالت دیداری هنگام سوزاندن، بوی حاصل از سوزاندن و باقی مانده‌ی نخ پس از سوختن می‌باشد.
آنچه در این مقاله می‌خوانید:

حال مشاهدات خود را با موارد زیر تطبیق دهید

گوله شدن نخ هنگام اشتعال تشخیص جنس نخ و پارچه با سوزاندن

هنگامی که نخ را به نزدیکی شعله برده و الیاف به هنگام نزدیک شدن به شعله و گرما اصطلاحا جمع می‌شوند بدین معناست که نخ از الیاف مصنوعی یا پلی استر تشکیل شده است، در این سیر، الیاف طبیعی همچون پنبه، پشم یا ویسکوز بدون گوله شدن مشتعل گشته و پودر می‌شوند.

باقی مانده‌ی نخ پس از خاموش شدن شعله، در مواد طبیعی معمولا به رنگ خاکستری و بسیار ناچیز است ولی در نخ‌هایی با الیاف مصنوعی این باقی مانده سفت، گوله وحالت نایلون سوخته به خود می‌گیرد.

رنگ دود پس از خاموشی

از روی رنگ دود حاصله بعد از اشتعال نخ و خاموش شدن آن نیز می‌‌توان به نوع الیاف پی برد.  پنبه رنگ دود سفید و برخی دیگر مثل:‌ پلی استر هنگام سوختن رنگ دود سیاه دارد.

بوی سوختن نخ

در تشخیص جنس نخ و پارچه،  هر نوع از الیاف نخ به هنگام اشتعال، دارای بوهای متفاوتی می‌باشند که به ترکیب و جنس الیاف آن برمی‌گردد. بوی سوختن نخ‌های پنبه و ویسکوز به دلیل پایه‌ی گیاهی آنها، تقریبا شبیه به بوی سوختن چوب یا کاغذ است، بوی سوختن  پلی استر کاملا متفاوت است و به علت داشتن ترکیبات آروماتیک(معطر) بویی شبیه بوی شیرینی (پشمک) از خود ساطع خواهند کرد و الیاف طبیعی دیگر همچون پشم که پایه‌ی حیوانی دارد کاملا مشخص است که بوی سوختن آن‌ها مانند بوی کز دادن پشم کله‌ی گوسفند (کله پزی) خواهد بود.

نکته در تشخیص جنس نخ و پارچه با اشتعال

– پارچه های نخی ، الیاف امکان دارد حالت ترکیبی داشته و مواد مصنوعی و طبیعی در ساختار آن وجود داشته باشد که در این صورت کمی ماجرا سخت‌تر شده و احتیاج به دقت بالا تری به هنگام انجام آزمایش دارد.

– برخی از پارچه‌های نخی از بیش از یک نوع نخ در بافت آنها استفاده شده بدین معنی که در ساختار بافت آنها به صورت یک در میان یا موازی، از دو نوع نخ استفاده شده است که باید در هنگام انجام این روش، به آن دقت کرد. توصیه می‌گردد که تکه نخ‌های بیشتری برای این کار جدا شود.


– برخی از پارچه‌های نخی از بیش از یک نوع نخ در بافت آنها استفاده شده بدین معنی که در ساختار بافت آنها به صورت یک در میان یا موازی، از دو نوع نخ استفاده شده است که باید در هنگام انجام این روش، به آن دقت کرد. توصیه می‌گردد که تکه نخ‌های بیشتری برای این کار جدا شود.

برای خرید و فروش انواع پارچه به صورت عمده با ما در ارتباط باشید

اکبر حقی زهابی

تلفن سفارش:

09930699356

09169558627

تلگرام: @parchehferosh

ایمیل :Akbar.z135161@gmail.com

واتساپ:09169558627

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما